FF kort... - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Luud & Isar - WaarBenJij.nu FF kort... - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Luud & Isar - WaarBenJij.nu

FF kort...

Door: Isar

Blijf op de hoogte en volg Luud & Isar

07 Januari 2007 | Thailand, Bangkok

Iedereen1: We maken er geen gewoonte van eerst zo’n lang verhaal te schrijven en daarna iedereen persoonlijk aan te spreken… maar wie weet vinden we nog een keer wat tijd. Maar tijd is geld en alleen voor gratis (= “frie” in het Thais) gaat de zon op (zonder af te dingen). Dus we zullen ff wat verhaaltjes typen om de tijd te doden voordat de tijd ons doodt…

Iedreen2: Omdat ik uit ervaring weet dat je in je dagelijkse beslommeringen geen tijd hebt om dit hele verhaal te lezen of in het beste geval voor de helft zullen we wat mensen persoonlijk benaderen die ons ook hebben geschreven + familie en in het algemene verhaal een aantal dingen vet drukken om toch een lijn in het verhaal te krijgen. Veel leesplezier en onthoud: ENWAARBENJIJ.nu??????????????????

WIJ zijn namelijk in Bangkok, oftewel Krung Thep zoals de Thai het noemen. Dit is slechts een afkorting van:
Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Nopphosin Ratchathaniburirom Udomrathaniwetmahasa Amonphiman Awatansathit Sakkathatiya Witsanukamprasit - Muhajyben Theen Echte Volhauwah, respect!

We spreken 22:54 (local time, dus 16:54 bij jullie) 6 jan. 2007 te Bangkok in hostel New Siam (Siam is de oude naam van Thailand). Dit is alweer onze 3e dag in Thailand en het voelt al bijna of we als een -in een oranje geklede- monnik hier geboren zijn. Dat we het hier goed naar onze zin hebben moge duidelijk zijn en ik zal proberen even per dag een aantal interessante highlights aan te stippen…
Voor verdere details verwijzen wij naar onze ongecensureerde reisdagboek, voor 1500 Bath te lezen bij thuiskomst…

Do 4 jan
In het vliegtuig zitten we naast een zojuist naar Thailand geemigreerde Nederlander die ons als belangrijkste tip geeft het zinnetje Mai me satang (ik heb geen geld). Niet geloofwaardig, maar het bl;ijkt te werken. Hoewel we daarna wel uitgemaakt worden voor vieze buitenlander (Farang). Vanaf de aankomst vertrouwen we niemand behalve elkaar en we leven nog steeds, dus ook dat schijnt te werken. Wat nog meer goed werkt is de kiloverdeling per rugzak (Luud 10kg, Isar: 15,4) Dit wil zeggen; Luud gaat er van uit dat Isar alles meeneemt. Ook wel het Macgyver fenomeen genaamd. Van een elastiekje, kauwgom en papaerclip maakt deze (televisieserie uit de ajren ’90-)held een volautomatische machingun. Vandaar dat Isar een aantal nuttige zaken meeneemt op backpack tour die op het eerste gezicht nutteloos zijn en later goed van pas blijken te komen bij Luud; 1) Verdeelstekker, om op te laden 2 telefoons, “Ipie” de ipod en een camera. 2) Verrekijker (zie zaterdag)
Samenvatting Bangkok: Chaos

Vr 5 jan
Aanpassen aan de tijd, klimaat en hoge smog gehalte (er mag niet voor niets op veel plaatsen niet gerookt worden om het hier nog een beetje leefbaar te houden). Tip om geen parkeerbon te krijgen op een plaats waar je niet mag parkeren: zet je morotklep open zoals onze taxichaufeeur en begeleid ons rustig naar ons fijne hostel.

Zat 6 jan
Totaal gedesorienteerd qua tijd en plaats. Dit heeft meer met de buckets (emmertjes met cocktails genutigd vorige avond met Lonneke en Leonie – 2 dames van onze studie die toevallig in de buurt waren) te maken dan met onze jet lag.

Zon 7 jan
Een dag van nieuwe records: meest behendige en snelle waaghalsTukTuk (3wieler brommer- taxi) genomen naar de bios. Film gekeken: Blood diamant erg indrukwekkend over de diamntenoorlog in Sierra Leone. Geen leuke highlight, maar een echte aanrader om met beide benen op de kapitalistische bodem te komen. Op de terugweg de snelste Tuktuk voor slechts 70 Bath (1,43 Eu) die ons nog net niet lanseerde over een gouden tempel. Verder hebben we vandaag voor het eerst regen (Lees 0,005 mm) gehad (zo slecht hebben jullie het nog niet thuis) en ben ik gewezen op de gebruiken binnen de Thaise cultuur; het hoofd is super heilig en de voeten zijn verrevan. Dus werd ik vriendelijk verzocht in de TukTuk mijn voeten van de reling voor ons te halen. Dit is geen land voor Hollanders!

Tot zover een kort verslagje…

Laterrrr Luud en Isar

Alle mensen die Luud iets gestuurd hebben(Miek, Ome Dries, Loes en Geert, Kootsj, Rins, Naud): Luud zit aan het Thaise 6,3 cl Singha bier en is onze reis naar Laos aan het voorbereiden met mijn gele markerstift (zie MacGyver verhaal boven). Hij heeft mij mooi gedelegeerd iets voor jullie te schrijven. Een poging om in de Luud’s schrijfstijl te blijven: “Het is wel prima hier; Lekker genieten, beetje rondsjouwen en bier en buckets drinken. Samen met Isar loopt t op rolletjes. Wij regelen het, je weet!
Nu ff beetje meer bier drinken en isar schrijft wel een mooi verhaaltje. Morgen richting Chiang Mai en zorgen dat we niet te veel vooruit plannen;) (Lon en Leo…).
Jullie horen van ons. Hang Loose!”

Zefke: hier dus even een isar speech… en ik wil dat je alles leest (Lees: ALLES)

Elise: Super dat je tijd vindt om ons te volgen. Ik heb er al moeite mee Luud af en toe te volgen… Jij ook super veel plezier en ik geloof dat je alle ellende al hebt gehad… dus nu rest nog het genieten! Take care!

San: Ik heb flosdraad bij… namelijk onderdeel van mijn McGyver

Laure: maj saap, maj khaw tjaj, phoet phasaa thaj maj pen verder gaat alles goed

Jappie:luud is nog niet anaal genomen, maar ik neem m toch af en toe serieus...

Krijn: Yoo dude! Ik bel wel een keertje, so don’t worry mate

John: We zijn nog niet ziek, zwak of misselijk hooguit voor 34 cent opgelicht, morgen pakken we om 17:45 de special express trein vanaf Hua Lamphong (centraal station) naar Chiang Mai. Wagon 7, stoel 15 en 16 en we komen aan om 07:05

Katrien en Yvette: Ik weet nog wel een nieuw vakantie adresje voor volgend jaar ipv de panne, lijkt me gezellig. En vliegen is minimaal niet zo eng als langs fgladde stijle rotswanden rijden in zwitserland. Trouwens toch een nieuw fototoestel gekocht, kan niet zonder he!!

Karlien: Fototoestel kopen? ZGAN, samsung digimax v700. 17990 Bath?

Opa’s en Oma’s: Een kaartje zit er niet in deze vakantie, maar ik kan natuurlijk wel wat persoonlijke berichtjes sturen via via via. Maak je geen zorgen. Het is hier net zo westers en veilig als in Nijmegen city. En de mensen zijn nog vriendelijker ook!

Bas: Volgende keer eerder opstaan om o0ns uit te zwaaien he!! Zie bericht aan John voor onze vertrektijden morgen met de trein… be there or be square! Neem een voorbeeld aan Hella;)

Sam: Have you eaten the srisps yet and more important; are you still alive after a shot of chartreuse? How was your trip in Spain?

David, Joost en De hoef: Ook mooie tijden beleefd? Hou Sam een beetje in de gaten!

Le chien: Onze emmer is lek! Help!! Bedankt nog voor de laatste tips aan Luud en geniet ervan in het Radboud

Mohammed: Dan mag jij in Bangkok een keer voorkomen doen hoe een ervaren afdinger zijn werk doet. Wij krijgen de Tuktuks voor een directe vlucht zonder stops en zonder pingpongshow en kleermakersstop niet voor minder dan 70bath van Khao San road naar Siam square… 1500 bath voor de gouden tip!!

RM: Onze studiereis gaat als een geoliede tuktuk. Weinig medische studie, maar taalkundig zitten we hier goed. Ook qua prijsbewustzijn gaan we er op vooruit. Nu nog even wennen aan de toiletsproei units…

Hella: Dat laatste gebaar was; gelukkig nieuwjaar (lachen en vuurwerk nadoen). Bedankt voor die uitzwaai. Het was goed om voor het laatst een blonde vrouw te zien…

Maurice: Ja zeker mooi hier… maar geen discotheken meer buiten het centrum voor ons; 3 mensen op de dansvloer en 5 mensen bij de kassa (“over 10 min zijn hier 200 mensen”) Maar we zullen toch ff checken…

• 07 Januari 2007 - 16:42

Elizabeth:

zooo dus je bent er net, en al heel wat avonturen meegemaakt!! leuk hoor!! ik stuur je snel een mail!!
    dikke kus Lies

• 07 Januari 2007 - 16:45

De (zatte) Nees:

goddomme, das nie niks... ik ga pitten. lathorr lathoorr

• 07 Januari 2007 - 16:58

Karlijn:

He Luud en Isar,

Klinkt allemaal super relaxed daar. Geniet ervan! Ik ben vandaag net terug gekomen van MFV-skireis. Jammer dat jullie er niet waren...dit betekende uiteraard een stuk minder winst voor de Yeti bar. Gelukkig waren Jorick en Maarten er om dat een beetje te compenseren.En dat is ze wel goed gelukt geloof ik. Hopelijk zijn jullie volgend jaar weer van de partij.

Ik hoop dat jullie een fantastische tijd krijgen daar!

Kus Karlijn

• 07 Januari 2007 - 17:00

Lil' Nees:

Yoo, anders ga je gewoon van Thailand genieten ofzo! Oouwe, jij spend meer tijd achter de pc dan ik joh ;)

Maareh 17990 Bath, is dat een goeie deal? Heb gehoord dat jij t regelt:)
    Zoen jezus

• 07 Januari 2007 - 19:00

TV:

hey gasten!

klinkt prima die buckets :) en die 6.3 cl.
    Maarre eigenlijk hoor ik vooral uit jullie verhaal dat het een vieze, chaotische stad is waar jullie goedkoop aan het zuipen zijn. Dat goedkoop gedeelte is nieuw, maar dat zuipen ken ik wel van jullie! Ben eigenlijk wel benieuwd naar een of ander mooi verhaal waarbij Isar door een pandabeer ofzo wordt aangevallen omdat ie zo nodig van dichtbij een foto moest hebben!

Laters

Ps: Wel heel blij dat jullie het zo leuk hebben hoor ;)

• 07 Januari 2007 - 19:46

De Tank:

He Gumperts!

Waar normaal de treinen vertraging hebben had ik die nu opgelopen. Maar ik zal morgen om 17.45 uur op het Centraal Station zijn, laten jullie nog wel ff weten welk spoor!

Ik had niet anders verwacht dan dat het zuipen jullie daar ook goed af zou gaan, maar vergeten jullie niet af en toe ook nog even een tempel te bezoeken (en die liggende Boeddha onder z'n voeten te kietelen, aangzien die toch verrevan heilig zijn!).

Veel plezier op de markt in Chiang Mai!

Lator, lator!

Ps. Isar, je hebt toch wel al je protection meegenomen he? Levensgevaarlijk dat verkeer daar!

• 07 Januari 2007 - 21:27

Katrien & Yvette:

Hoi Isar & Luud,
    We genieten van jullie verhalen. Veel plezier Groetjes

• 07 Januari 2007 - 21:52

De Les:

Mooie bedoelingen allemaal!! in het franse ook al mooie avonden gehad (oa met eerder vernoemde jorick en maarten) in die yeti, je weet, mijn nieuwe huis. vandaag eerste dag boarden, geil!!

Blijf genieten, en schrijven!

liefs xx

• 07 Januari 2007 - 23:07

Maurice:

hi Isar en reisgezellen,
    leuk dat jullie toch zo snel tijd vonden!! Jullie moeten het allemaal natuurlijk zelf maar lekker uitvinden daar in het verre oosten. Ik kan het echter niet laten, nog twee tips dan. Taxi's op de meter, zijn veel goedkoper dan tuktuks. Als ze zeggen dat de meter het niet doet neem dan gewoon een andere. Let wel op dat je geen sitseeingtour krijgt. De taxichauffeurs hebben er een handje van om de meter te laten oplopen door flink om te rijden. Tip twee. Voor goedkope kleding moet je in de MBK in Siam zijn. Ook siam discovery en siam paragorn(voor de extreem dure kleding) zijn de moeite waard. Je kunt een taxi, tuktuk of de bus nemen vanaf khao san road naar siam. Bus lijn 79 gaat vanaf dichtbij khaosan naar Siam (geloof 15 bath)! hoop dat jullie hier nog wat aan hebben!

Veel plezier!

• 08 Januari 2007 - 07:28

John:

Hi Isar en Luud,
    Ik heb effe gechecked bij die maatschappij,maar die stoel 15 of 16, daar is iets mee. De zitting begreep ik.
    Nog een leuke dag verder.

• 08 Januari 2007 - 15:53

Mohammad:

op bepaalde dagen, zoals dag van de konnig en feestedagen van de boedahs kun je een tuktuk inhuren voor de hele dag voor maar 20 bath. Moet wel een zijn met een gele nummerplaat. Veel succes :)

• 08 Januari 2007 - 16:31

Simon:

Genietze! Mooi om te horen, en vergeet "models night" in de Bed Supper Club niet! :P

• 08 Januari 2007 - 17:11

Mieke:

Mooie verhalen mannen, ik zie het al weer voor me. Hier in Parijs ook alles goed, ik spreek al bijna geen Nederlands meer. Als jullie nog niet in Chiang Mai zijn als jullie dit lezen: ga naar Lanna Guesthouse. Met een beetje onderhandelen 50 bath pp per nacht een een eigenaresse (Thai) die houdt van Whiskey en lijkt op Patty Brart. Have fun!

Mieke

• 08 Januari 2007 - 20:02

Zairah:

Ha Luud en Isar!
    Heel veel plezier daar, geniet er van.... werken kan altijd nog!!!
    Ik zal jullie volgen.
    xx